IPTV-m3u listor

Begreppet IPTV listor eller m3u-listor är också mycket viktigt. Dessa listor inkluderar IPs-adresser och data som behövs för att ansluta till IPTV-kanaler De är oftast listor som innehåller hundratals eller tusentals kanaler till din Smart-TV som alla användare kan komma åt och verkligen detta är en av anledningarna till IPTV är så populär just nu. Den vanligaste förlängningen av dessa listor är m3u, men i vissa fall används de också med W3U eller m3u8-tillägg för att kunna se på bland annat Dreamfilms.

Gratis IPTV bästa IPTV apps för Windows

Dessa listor ger vanligtvis inte IPTV tillgång till sändningar som görs av operatörer genom detta protokoll, men ger tillgång till fria kanaler som sänder direkt via Internet som kan eller kanske inte är lagliga IPTV kanaler. Det är en metod som används både av helt lagliga kanaler och även en metod som används för att ge tillgång till pirat broadcast kanaler, något som leder oss till nästa punkt på lagligheten av IPTV.

På Internet hittar vi miljontals IPTV-kanaler med tillgång till både fria och juridiska kanaler, samt betalda kanaler. I det senare fallet kan vi hitta dem utan att behöva betala någonting, med dålig funktion av IPTV och vanligtvis varaktiga timmar eller dagar, eller genom olagliga leverantörer som säljer tillgång till tusentals betalkanaler i utbyte mot en årlig eller kvartalsavgift för en IPTV box.