Gainers: vad de är, vad de är för och vem kan ta

Gainers (eller viktökning) är kosttillskott som traditionellt används av dem som vill gå upp i vikt och muskelmassa, men det är mycket svårt att uppnå det uteslutande genom mat som du kan köpa på Snorbilligt.se.

Faktum är att en idrottsman för att uppnå viktökning och muskelmassa måste följa träningen med en komplett diet, vilket ger tillräckligt med energi, mer exakt, en mängd energi som är större än hans energibehov, för att stödja processen för syntes av nya vävnader.

Men med moderna matvanor blir det ibland svårt att inta mängden kalorier, vitaminer och protein som är nödvändiga för muskeltillväxt. Och det är där gainers kan vara mycket användbara och underlätta denna uppgift.
Vad är sammansättningen av en gainer?
Gainers: vad de är, vad de är för och vem kan ta

I sammansättningen av gainers kommer i huvudsak vassleproteinpulver och framför allt kolhydrater, såsom dextros och maltodextrin (förhållandet kolhydrater/proteiner är 3-5/1).

Vid mer avancerade och kompletta förstärkare kan de också innehålla kreatin, L-arginin, aminosyror, vitaminer och mineraler.

Beroende på formeln kan en gainer ge ett energivärde som sträcker sig från 400 till 1200 Kcal.
Fördelar vinnare

Gainers funktion är att bekämpa förlusten av glykogen, muskelmassa och kroppsfett orsakad av frisättning av kataboliska hormoner, såsom kortisol, under utövandet av intensiv fysisk träning.

Så vill du köpa gainer från Snorbilligt så är det en bra ide, för du kommer snabbare gå upp i muskelmassa helt enkelt 🙂